Kemin Eläkkeesaajien herrat päättivät pistää ruokavalionsa kuntoon ja opetella laittamaan hyvän makuista ja terveellistä kotiruokaa. Ja kuten Pekka totesi ” Saadaan vähän vaih-telua HK:n siniselle”. Kokkikurssi sai lähtöidean, kun Pohjantähti-opiston Erityistukea elämään-projektin Teija Karisaari-Kittilä ja LPSP Miehinen juttu-projektin Sari Alakärppä kävivät kertomassa kerhossa terveellisistä elämäntavoista, joista ruoka on iso osa. Nuoret naiset olivat heti valmiita järjestämään neljä kertaa kokoontuvan kurssin, kun sitä heiltä pyydettiin.
Herrojen kokkikurssin ensimmäinen kokoontuminen Peukun nuorisotalolla oli 9.5 ja ilmassa oli vähän jännitystä ja paljon odotuksia. Toiveena oli oppia paitsi tekemään hyvää ja terveellistä ruokaa myös oppia maustamaan ruoka oikeilla mausteilla. Ensimmäisen kurssin listalla oli kinkku-juuresvuoka, höyrytettyä parsakaalta ja jäkkäriksi marjakiisseli.
Ohjelmaan kuuluu jatkossa tehdä keitto, laittaa pihviannos lisukkeineen ja lopuksi mestarikokkien tulee tehdä hyvä kastike. Ja kuten asiaan kuuluu, jokaisen kurssipäivän loppuksi on yhteinen ruokahetki, jossa maistellaan ja arvioidaan, mitä hyvää on saatu aikaan. Ja saatiinpa myös lupaus, että syksyllä jonain sopivana kerhopäivänä me muutkin pääsemme maistelemaan, mitä herrat ovat kurssilla saaneet aikaan.