Eläkkeensaajien Lapin piirin Boccia­kisat Kemissä

Ilma oli tuulinen ja lähes syksyisen hyytävä, kun joukko virkeitä Eläkkeensaajia Kemistä, Veitsiluodosta, Torniosta, Rovaniemeltä ja Kemijärveltä kokoontui Timitec­hallin piha­-alueelle kisaamaan mestaruudesta. Boccia on pallopeli, joka liikuttaa eläkeläisiä ympäri Suomea ja hyvä että liikuttaa. Alkulämmittelyssä fysioterapeutti Jari Poikela painotti liikunnan merkitystä kaiken ikäisille mutta erityisesti ikäihmisille liikkuminen on tärkeää, jotta arkiset askareet sujuisivat ilman turhia kolotuksia. Torniolainen Eila Järvinen kertoi pelanneensa Boccia toistakymmentä vuotta, mutta oli nyt kannustusjoukoissa, koska arvokisoissa pitää olla vetreä ja paras mahdollinen joukkue kehissä. Pelin viehätys on Eilan mukaan siinä, että porukkapeli tuo sosiaalista hyvinvointia ja pitää mielen aktiivisena. Ja aina on kiva tavata ihmisiä, omaa sakkia ympäri Lappia.

Suuri asia kisojen onnistumisessa on paitsi peli myös ruoka. Keittiössä tuoksui mahdottoman hyvältä eikä ihme. Kemiläiset olivat heittäneet kehiin parhaan mahdollisen keittiöjoukkueen, jota johti Mirja Viskari. Sinikka Plym, Tuula Rautio, Sinikka Pynnönen ja Maija Ranta toimivat tottuneesti käsinä ja jalkoina, jotta kaikki olisi valmista kisojen alkaessa. keittiöporukassa oli töissä myös Oili Letto.

Isot kisat vaativat monenlaisia talkoolaisia. Jotta pelipaikka olisi loistokunnossa kisan alkaessa, tekivät talkoolaiset Pekka Karttusen johdolla töitä jo edellisenä päivänä. Tässä porukassa olivat Eero Ojala, Timo Plym, Veikko Löytynoja, Reijo Letto ja Veikko Pynnönen sekä Pentti Ranta. Iso kiitos kaille talkoolaisille, jotka mahdollistivat hyvin järjestetyt kisat. Kisojen tuomarina toimi Esko Jakku ja tässä tulokset:

 

1. Kemijärvi 2

2. Tornio 1

3. Rovaniemi 2

4. Kemijärvi 1

 

sijat 5-­6

Rovaniemi 1

Kemi 1

 

sijat 7-­8

Kemi 2

Tornio 2

 

sijat 9­-10

Veitsiluoto 1

Veitsiluoto 2

Lapin piirin Boccia-kisat 17.8.2016
Lapin piirin Bo...
Detail Download
Lapin piirin Boccia-kisat 17.8.2016
Lapin piirin Bo...
Detail Download
Lapin piirin Boccia-kisat 17.8.2016
Lapin piirin Bo...
Detail Download
Lapin piirin Boccia-kisat 17.8.2016
Lapin piirin Bo...
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery